Top 5 Poëzie – ILFU Verhalenwedstrijd 2022


“Bijna 750 verhalen mochten we ontvangen dit jaar. Zoveel mooie, verrassende, spannende, indrukwekkende, ontroerende, grappige en aangrijpende verhalen die vertelden over de fictie bij de feiten. Maar er moesten keuzes gemaakt worden! Hieronder de genomineerden verhalen voor de ILFU Verhalenwedstrijd 2022.”

Bekijk hier alle genomineerden.

🏆 Zaterdagavond was de uitreiking van de ILFU verhalenwedstrijd. Heel veel mooie beelden en verhalen vielen in de prijzen!

✍️ Ik stuurde een – voor mij – minder gangbaar stuk in, en stond daarmee even op het digitale podium met een top 5 positie.

En kreeg een mooie recensie!

🙏🏻 Het is nog altijd gek om te zien dat de stukken die ik in m’n eentje bedenk, mensen bereikt, en ze hier en daar een graadje warmer maakt. Dank u, dank u, dank u.

💬 De ILFU zei het volgende:
“We waren onder de indruk van Ontvorming en waren het er unaniem over eens: deze staat terecht in de top vijf. Je gedicht begint stevig, we werden meteen gegrepen. De ironie en het ‘slimmige’ maakte het gedicht scherp maar zorgde ook voor afstand tot de lezer. Je gedicht eindigt dan weer sterk: Het ‘Verkennen/ van de eigen omtrek’: een indrukwekkend punchline. Meerdere juryleden hadden Ontvorming in hun persoonlijke top twee van de categorie staan. Een zeer terechte nominatie dus!”